Reizen

Voor een langverwachte vakantie – lange voorbereidingen

Volledige opheffing van de coronabeperkingen is nog ver weg, maar mijn vrienden en ik begonnen al in de koele en winderige Europese herfst grondig na te denken over reizen naar warme landen om precies te weten naar waar we zoeken en volledig voorbereid te zijn op het seizoen.

Aanvankelijk waren er veel ideeën: van een hostel in Noord-Spanje tot een vakantiehuis in Kroatië, van een hotel op Sardinië tot een appartement van verwanten in Griekenland.

 

Eerst moesten we het eens worden over een bestemming. Vrij snel besloten wij dat de Balkan voor ons allen de ideale optie was, die rekening zou houden met de meeste van onze verscheidene wensen.

Wat zijn jullie eerste associaties? De Balkan is voor mij prachtige natuur, heerlijke nationale gerechten, mooie kleren en vrolijke muziek. Je herinnert je onvrijwillig Kusturica’s films. Wat voor vakantie zou daar kunnen zijn?

– Cultureel

Onder de ongerepte natuur, groen, meren, eilanden, watervallen zijn er vele verbazingwekkend schone kastelen, kloosters en andere historische en culturele monumenten voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Je kunt groepsreizen boeken, maar nu is het waarschijnlijk beter om een auto te huren en de bezienswaardigheden zelf te zien.

– Zonnig

Romantische bergtoppen, kristalhelder water van de Adriatische Zee, talrijke prachtige stranden en eilanden, uitstekend mild klimaat, zuidelijke zon, een bevredigend niveau van service en infrastructuur — wat heb je nog meer nodig voor een geweldige vakantie?

– Actief

Langs de Adriatische kust zijn er ideale omstandigheden om te duiken, windsurfen en vissen of op een jacht te zeilen. Als we weer je reis moeten verzetten, dan weten we dat de winter op de Balkan net zo geweldig is als de zomer. Vooral populair zijn de skigebieden.

– Goed voor de gezondheid

De warmwaterbronnen, waterparken, sauna’s en zwembaden zullen je vakantie echt ontspannend maken en de behandelingscentra kunnen je gezondheid verbeteren.

Ook weet ik uit ervaring hoe gastvrij en gastvrij de plaatselijke bevolking is. En de lage prijzen in Europa zijn een ander groot voordeel.

 

Nu moesten we niet kiezen waar, maar hoe te leven. Veel mensen zijn opgelucht als ze thuiskomen. “Eindelijk!” Niet iedereen houdt van het hotelleven. Het huren van een vakantiehuis kan je helpen je vrije tijd door te brengen zoals jij dat wilt.

Financieel is het voor ons mogelijk en mijn “in Kroatië huis huren” – optie heb ik met zulke gedachten geargumenteerd:

– Je bent vrij om je dag te plannen;

– Huishoudelijke zaken (koken, strijken etc.) betaal je meestal apart maar een huis heeft alles wat je nodig hebt;

– Een week voor meerdere personen in een hotel kost evenveel als een maand in een huurwoning;

– Veel keusmogelijkheden: van kleine landhuisjes tot grote luxe villa’s dicht bij zee. Appartementen in een normale woonwijk helpen je het lokale levensritme te ervaren;

– Het is ideaal voor onze vrolijke luidruchtige groep van vijf (oké, ideaal voor onze toekomstige huisgenoten).

Een woning huren is niet moeilijk, maar het vereist een serieuze aanpak, veiligheidscontroles en persoonlijke ervaring. We hoeven nu alleen maar te wachten op updates over de wereldsituatie om een passende datum te kiezen.

Veel succes voor iedereen en een goede vakantie!

Close