Nederlands

Klinkt VPN-encryptie als iets uit de professionele IT-wereld? Dat is maar niet zo!

VPN is nu actueler dan ooit. Encryptie met zijn hulp is de transformatie van informatie, waardoor het onleesbaar wordt voor de vreemden.

Waar is het voor bedoeld, wie kan VPN gebruiken?

  1. Bedrijfsnetwerk. Medewerkers hebben overal het gevoel dat ze op kantoor zijn omdat ze stabiele verbinding hebben met hun bedrijfsnetwerk zelfs tijdens een zakenreis of thuis.

Het doel ervan is namelijk geografisch verspreide elementen van één organisatie op betrouwbare en veilige wijze met elkaar te verbinden tot één netwerk. Het maakt niet uit of het maar één werknemer is een heel filiaal.

In beveiligingsbewuste bedrijven wordt het verplichte gebruik van VPN-verbindingen overal afgedwongen op alle apparaten die door werknemers worden gebruikt. Misschien hebben wij ook iets om over na te denken?

  1. Persoonlijk gebruik. Hackers zullen niet in staat zijn om gewoon uit te vinden wat je precies doet op het internet, welke gegevens worden gedeeld en ontvangen. We hebben allemaal geheimen die het wel waard zijn om te verbergen en te versleutelen.

Dit vermindert het risico van hacking, opent toegang tot informatie die in bepaalde regio’s verboden is en nog veel meer…

Gelukkig is het niet nodig om een betaald abonnement te hebben of om tijd te besteden aan het begrijpen van alle processen van het installeren. De browsers die we elke dag gebruiken, hebben deze extensies al. Een van de meest populaire is de browser-gebaseerde VPN in Opera. Lees meer op vpnprofy.de.

Op het internet zijn nu artikelen, video’s en blogs te vinden met antwoorden op alle vragen, waaronder uitleggen van ingewikkelde termen in eenvoudige taal voor gewone webgebruikers. Bijvoorbeeld, nu je hebt geleerd over VPN, dan zul je lezen over Proxy vs. VPN: Wesentliche Unterschiede, zo spoedig zul je een goeroe worden in zaken van informatietechnologie.

Het belangrijkste is om nieuwe kennisse niet te misbruiken en  haken en ogen alsook verantwoordelijkheid voor de wet in het achterhoofd te houden.

 

Related Articles

Close