Nederlands

Van een sprookjesachtige kinderdroom naar een realiteit waarvoor wij verantwoordelijk zijn

Weet je nog hoe je als kind over je toekomst dacht: wat zal je worden, wat zal je beroep zijn, waar zal je wonen en doen in je vrije tijd? Hoeveel mensen hebben hun dromen kunnen waarmaken?

Wat mijzelf betreft, zo ben ik blij met mijn beroepskeuze en met de mogelijkheid om weekends en vakanties op verschillende plaatsen door te brengen. Er is alleen één ding: ik krijg altijd niet genoeg van de natuur. Hoe dan ook, we brengen het grootste deel van onze tijd in de stad door en dit beïnvloedt onze fysieke en morele gezondheid. Terwijl veel kinderen in grote, ultramoderne appartementen of luxueuze oude kastelen wilden wonen, droomde ik van een mooi huis in het bos, tussen bomen, dieren en vogels. Ik droom nu nog.

Vorige week bekeek ik mijn mogelijkheden om naar het platteland te verhuizen, terwijl ik de bijzonderheden van de buiten- en binnenhuisinrichting leerde kennen. The Dutch Wave projectpagina deed me terugdenken aan mijn kindertijd. Wat voor mij nu, als volwassene, vooral belangrijk is, is dat het team spreekt over echte zorg voor de natuur en een verandering van een ecologische levensstijl visie zonder de gaven van moderniteit op te geven.

Het maakt niet uit hoeveel we de consumptie verminderen of hoe we de manier veranderen waarop we elektriciteit produceren, we leggen de natuur toch onze eigen regels op.

Biophilic Design is over hoe wij moeten integreren in de natuurlijke loop van het leven, zodat we bomen als gelijke buren waarnemen en niet iets dat de zonnestraling blokkeert of ons grondgebied bezet.  Ze bieden maximale eenheid met de natuur bijvoorbeeld door de elementen in drukke plaatsen toe te voegen en mogelijkheid om duurzame woningen modulair te bouwen.

Het lijkt erop dat mijn zoekactie naar een geschikte verblijfplaats nu voorbij is. De hele wereld is ons thuis.

Related Articles

Close